Blåbärskaka med vit choklad

Den här kakan är superenkel att baka och jättegod. Den passar bra att göra nu när det finns så mycket blåbär men det går lika bra att använda t.ex. hallon eller varför inte äpplen? 
 
Ingredienser:
 
150 g smör
3,5 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad
150 g blåbär
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en form (ca 25x25) med bakplåtspapper.
 
2. Smält smöret på låg värme och låt det svalna. 

3. Blanda socker, ägg, mjöl och vaniljsocker och tillsätt sedan smöret. 
 
 
3. Hacka chokladen och rör ner i smeten. Spara ca 1/4 som du kan strö över kakan innan den gräddas.
 
4. Häll ner smeten i formen och strö bären över. Tryck ner dem lite. Strö över resten av chokladen och grädda i ugnen ca 30-35 minuter. 
 
5. Låt kakan svalna lite och skär den sedan i lagom stora bitar. 
 
 
Lycka till!
 
Bär, Mjuka kakor | |
Upp